Waarover gaat het?
Met de herinrichting van dit knooppunt en de overkapping van de A12 biedt het Ringpark een antwoord op het groentekort in de omliggende wijken, creëert het nieuwe kansen voor stadsontwikkeling, zorgt het voor betere waterbuffering en stelt het de bermen open voor fietsers en voetgangers.
Om dit alles mogelijk te maken slaan de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen de handen in elkaar. Het ontwerpteam voor dit Ringpark gaat eind dit jaar aan de slag. Parallel wordt er een GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) en een MER opgemaakt om de realisatie van het Ringpark ook juridisch en planologisch mogelijk te maken.
Wat kan ik doen?
Op de startnota kan er tussen 10 november 2020 en 8 januari 2021 gereageerd worden. Je kan de volledige startnota en alle bijhorende documenten hier online raadplegen.
Het plan inkijken kan ook bij de stad Antwerpen, Den Bell, loket vergunningen. Omwille van de maatregelen inzake Corona kan dit enkel op afspraak via het nummer 03/338 23 80 of via ruimtelijkeplanning@antwerpen.be
Tijdens een inzage op afspraak gelden volgende strikte gezondheidsmaatregelen:
- een afspraak duurt maximaal 30 minuten;
- bezoekers komen in de mate van het mogelijke alleen naar een afspraak;
- bezoekers nemen de afspraakbevestiging mee als bewijs;
- tijdens de afspraak worden de nodige voorzorgsmaatregelen toegepast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Heb je aanvullingen of suggesties?
Laat ze aan ons weten. Reageren kan tot en met 8 januari 2021 via een van de volgende kanalen:
- Via het online formulier
- Aangetekende brief naar: Departement Omgeving Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 7 1000 Brussel
- Via email naar ruimtelijkeplanning@antwerpen.be
Meer weten?
Volg op 24 november 2020 het online participatiemoment rond deze startnota, ontdek wat we juist gaan onderzoeken en hoe je jouw stem hierin kan laten horen. Vanaf 10 november kan je je hier inschrijven voor dit moment.
Wat is een GRUP?
Een GRUP is een juridisch afdwingbaar document dat in concrete richtlijnen zegt wat er wel en niet kan in een afgebakend gebied. Het bepaalt waar en hoe er in de toekomst gebouwd en verbouwd mag worden, maar bijvoorbeeld ook waar ruimte is voor groen en recreatie. Alle toekomstige plannen en ontwikkelingen moeten passen binnen de krijtlijnen van dit GRUP. Op basis van dit document worden in de toekomst vergunningen verleend.